Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

Andrea Doria


Az Andrea Doria, amely nevét a híres, XVI. századi genovai admirálisról kapta - az egyik utolsó, hatalmas méretű személyszállító óceánjáró hajó volt. Röviddel azután, hogy 1956-ban elsüllyedt, az egyre elérhetőbb repülőutak elavulttá tették ezeket a hajókat. Az Andrea Doria július 17-én indult az olaszországi Andrea DoriaGenovából a francia Cannes, valamint Gibraltár érintésével New Yorkba. Minden a megszokott szórakozás és kényszerű semmittevés jegyében telt a fedélzeten egészen július 25-én estig, amikor a hajó, mindössze egynapi útra New Yorktól, ködbe került a nantucketi "világítótoronyként" szolgáló hajó közelében. Ez a környék hírhedt a ködök miatt, amelyeket a Golf-áramlat meleg vizének, valamint a hidegebb északi vizeknek a találkozása hoz létre. Az Andrea Doria kapitánya, Piero Calamai, mindössze jelképesen csökkentette a sebességet egy csomóval. Ésszerű döntés volt ez, a ködök gyakoriak voltak, az óceánjárók menetidejét pontosan be kellett tartani, az Andrea Doria pedig fel volt szerelve a legmodernebb radarral. Kb. este 10.20-kor az Andrea Doria irányt változtatott azért, hogy még rövidebb úton jusson New Yorkba. 10.45-kor egy hajót vettek észre a radarképernyőn, amely kb. 27 km-re (17 mérföld) volt tőlük és feléjük tartott. Ez a hajó a Stockholm nevű, svéd-amerikai óceánjáró volt. 10.50-kor a Stockholm radarján is megjelent az Andrea Doria, kb. 19 km-rel (12 mérföld) arrébb. Egyik hajó sem csökkentette lényegesen a sebességét. A két hajó között már csak 1,6 km (1 mérföld) volt, amikor végre szabad szemmel is meglátták egymást, de ez a távolság már rövid ekkora méretű hajók megállítására. Még az is rontott a helyzeten, hogy mindketten félreértették a másik szándékait.

Az összeütközés előzményei

A Stockholm jobbra fordult, mivel azt hitték, hogy az Andrea Doria a bal oldalukon van. Az Andrea Doria azonban maga is balra fordult, figyelmen kívül hagyva a tenger egyik alapvető szabályát - egy hajónak a veszély felé kell fordulnia, ahelyett hogy védtelenül odakínálja oldalát a másik hajó orrának. Az eredmény egy rettenetes ütközés volt este 1.10-kor, amikor is a Stockholm éles orra messze behatolt az Andrea Doria testébe, és 46 utast meg is ölt. A Stockholm legénységének tagjai közül öten ugyancsak szörnyethaltak. Az ütközés egy forgalmas tengeri útvonalon történt, így több hajó is a bajba jutottak segítségére sietett. Habár az Andrea Doria elsüllyedt, a Stockholmnak sikerült partot érnie.

Kincsekről szóló legendák

Az Andrea Doria rendkívül mély vízben feküdt, de közvetlenül a balesetet követő napokban még így is több búvárAz óceán mélyén lemerült, hogy fényképfelvételeket készítsen a hajóról. Közülük az egyik legelső Peter Gimbel volt, akinek szinte rögeszméjévé vált a hajó. A következő években pletykák kaptak lábra a hajó páncéltermeiben rejtőző mesés értékű ékszerekről és pénzről. 1985-ben Gimbel anyagi segítségével, egy expedíció a felszínre hozta a hajó széfjét, amely azonban - a kutatók nagy csalódására - kizárólag papírpénzt tartalmazott.

Miért süllyedt el az Andrea Doria?

Ennek a luxus személyszállító hajónak a tervezői azt állították, hogy a hajó elsüllyeszthetetlen. 11 vízhatlan rekeszfallal rendelkezett. amelyek közül csak az egyiket szakította át a Stockholm, amikor az Andrea Doriába ütközött. így a hajónak nem lett volna szabad elsüllyednie. Az Andrea Doria azonban az útja vége felé járt és már kevés volt rajta a nehezék. A fűtőanyag és az ivóvíz nagy részét már elhasználta, de a legénység nem töltötte fel az üres tankokat tengervízzel, feltehetően azért, mert ez az eljárás értékes időt vett volna igénybe, az óceánjáró kapitányának pedig be kellett tartania a menetrendet. Ennek eredményeképpen, amikor a Stockholm beleütközött a hajó jobb oldalába és a tengervíz beáramlott, az Andrea Doria olyan erősen megdőlt, hogy a víz beömlött a rekeszfalak fölött, így azok hasznavehetetlenné váltak.

                                                                                                   forrás: Nigel Pickord-Elsüllyedt hajók és kincsek atlasza

                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer