Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

Britannia

 

Az RMS Britannia egy óceánjáró hajó volt, mely a British and North American Royal Mail Steam Packet Company színeiben kezdte szelni a habokat, de később a Cunard Line Steamship Company tulajdonába került. A hajót, a skóciai Greenockban, Robert Duncan & Company hajóépítő üzemében 1840. február 5.-én indították útnak. Ebben a hajógyárban készültek, a Britanniával egy időben, az RMS Acadia, az RMS Caledonia és az RMS Columbia. Ezek a hajók voltak a gyár életében az első gőzhajók, amelyeket vízrebocsátottak. Abban a korban ez a hajó nagynak számított 207 láb (63m) hosszúságával és 34 láb (10,3m) szélességével továbbá 3 vitorlaárbocával. Duplahengeres motorjai hajtották az oldalt elhelyezkedő hatalmas lapátkerekeket, a motorok teljesítménye kb. 740 lóerő volt. 8,5 csomós sebességével viszonylag gyorsnak számított, de  kedvező  széljárás és a tengeráramlás esetén,  ennél többre is képes volt. A hajó 1154 tonnával volt terhelhető, 115 utas szállítására volt képes és 82 emberre volt szükség a kiszolgálására. 1840. július 4.-én indult első útjára a kanadai Halifaxba, Liverpoolból, mely utat 12 nap és 10 óra alatt tett meg, majd onnan folytatta útját Bostonba. Hazafelé tartó útja még ennél is gyorsabbra sikerült, 11 csomós átlagsebességével mindössze 10 nap alatt tette meg az utat, mellyel új Eastbound rekordot állított fel, amit 1842-ig tartott. Testvérhajói, az Acadia augusztusban, a Caledonia októberben és a Columbia 1841 januárjában készültek el. A hajók egyenként 115 utas szállítására voltak felkészítve és 225 tonnányi árut tudta szállítani. A felső fedélzeten lehetett megtalálni az éttermet és külön érdekesség, hogy kialakítottak kifejezetten hölgyek számára egy elegáns szalonhelységet is. Az útiköltség Halifaxig 35 guinea volt, mely magában foglalta a napi háromszori étkezést és korlátlan szeszesital fogyasztást. Érdekesség, hogy 1842 januárjában Charles Dickens vele utazott az Egyesült Állatokba. Az út nagy részén tengeribeteg volt, ezért a hazafele utat egy vitorlás hajón tette meg.

 

Német szolgálat

 

1849 márciusában a Cunard eladta a német haditengerészetnek és azok átnevezték SMS Barbarossának. 9 ágyút szereltek a hajóra és a Reicsflotte zászlóshajójaként, Karl Rudolf Brommy irányításával részt vett a helgoland-i  csatában. 1852 júniusától a Porosz haditengerészet birtokában, mint kaszárnya hajó üzemelt Danzigban. 1880-ban leszerelték a haditengerészettől és júliusban egy lőgyakorlat alkalmával elsüllyesztették, mint célpont hajót.


                                                                                                                                                             forrás: Wikipédia

                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer