Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

SS Europa( Liberté)


Az SS Europa (későbbi SS Liberté) egyike volt azon két gyors óceánjárónak, melyeket a Norddeutsche Lloyd hajózási társaság épített az 1920-as évek végén. A hajó testvérhajója a Bremen. Nagyon hasonlóak, de mégsem azonosak.

TÖRTÉNETE

Építés

EuropaAz Európát testvérével együtt 1929-ben építették. A hajózási társaság terve volt, hogy a két hajó megépítésével bekerüljön a felső kategóriás utasszállítás körébe és kivehesse részét az Atlanti óceánon történő hajózásból. Az Európát és valamivel nagyobb testvérét úgy tervezték, hogy sebességük elérje a 27.5 csomót, mely által 5 napra szűkült az Atlanti óceánon történő átkelés. Ez lehetővé tette, hogy heti rendszeres keresztezéssel a két hajó felváltva folyamatosan úton legyen. A hajót 1928 augusztus elsején adták át a Blohm & Voss hajógyárban Hamburgban, ám száz százalékos készültségi állapotba csak 1929 tavaszán került volna. 1929.  március 26.-án azonban a hajón tűz ütött ki miközben még a dokkban volt. A tűz egész nap tombolt, és csak estére tudták megfékezni. A tűz jelentős károkat okozott és kétségessé vált a hajó rendbehozatala. Végül a hajózási társaság úgy döntött, hogy mégis megjavítják a hajót, így 1930. február 22.-én véglegesen vízre tudták bocsájtani.

Kék szalag

1930. március 19.-én tette meg első útját New Yorkba, amikor elhódította a Kék Szalagot testvérhajójától az SS Brementől. A hajó átlagsebessége 27,91 csomó volt és 4 nap 17 óra és 6 perc alatt tette meg az utat.

Repülőgép a fedélzeten

Éppúgy mint a Bremen-en, az Europán is volt egy kis Hidroplán indító katapult, mely a felsőEuropa fedélzeten a kémények között helyeztek el. Mindennek célja az volt, hogy a pilóták és technikusok tapasztalatot szerezzenek a repülőgép indítás ezen formájáról, gondolva a későbbi háborús tervekre. Mivel a katapult fenntartása túl bonyolult és drága volt ezért mindkét hajóról leszerelték ezeket az indító szerkezeteket.  A második világháború alatt a hajót nemigen használták. Voltak tervek, hogy csapatszállító hajóként bevonják a forgalomba egy Nagy-Britannia ellen tervezett invázió kapcsán, felmerült a gondolat, hogy átalakítják repülőgép-hordozóvá, de ezek egyike sem valósult meg. 1945-ben a szövetségesek kezére került és katonai szállítási célokra használták USS Europa (AP-177) néven. Azonban hamar kiderült, hogy a hajóval szerkezeti problémák vannak (hibás kábelezés, repedések a hajótesten), így a szövetségesek hamar kivonták a forgalomból.

Francia hajózás

A háború után a Franciákhoz került jóvátételként. Ekkor felújították és újra be akarták állítani a személyszállítás szolgálatába. 1946-ban egy vihar közepette a hajó elszabadult és összeütközött a Paris roncsaival és elsüllyedt. Nem sokkal később kiemelték és 1950-re újra teljes pompájában Liberté néven elindult New York felé. A Liberté a Compagnie Générale Transatlantique társaság tulajdonában francia színekben szelte az óceánt. A felújítás során kéményeit is meghosszabbították. A túl rövid kémények már az SS Europa idején is problémát jelentettek az utasok számára, melyet akkoriban a németek ugyan meghosszabbítottak, de ez kevésnek bizonyult, ezért nyúltak hozzá újra a franciák is. 11 év szolgálati idő után 1961-ben kivonták a forgalomból és 1962-ben szétbontották.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     forrás: Wikipédia                                                                                                                                                            fordította: R. Czető


                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer