Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

Richelieu-osztály

A francia haditengerészet az olasz Littorio-osztály fenyegetésére adott válaszként kezdte tervezni 4 hajóból álló új csatahajó-osztályát. Az eredmény fantasztikus lett, ugyanis az egyik legjobb csatahajót sikerült létrehozniuk. A hajók közül egyedül a Richelieu készült el időben ahhoz, hogy részt vehessen a II. világháború harcaiban. A Jean Bart Franciaország bukásakor elmenekült egy afrikai francia gyarmati kikötőbe, ahol az 1942-es partraszállás során az amerikai USS Massachusetts csatahajó ágyúi megrongálták és végül csak jóval a háború befejezése után lett készen teljesen, így a világ legutolsónak befejezett csatahajója címet nyerte el.

Az osztály másik két tagja közül a Clemenceau befejezetlen hajótestét a németek megtalálták, és záróhajóként akarták felhasználni, de egy szövetséges légitámadás elsüllyesztette. A negyedik, a Gascogne rendelését visszamondták, építése el sem kezdődött. A Gascogne-t megváltozott tervek alapján építették volna.

A hajók felépítése


A Richelieu az egyik legjobb konstrukcióval rendelkező csatahajó volt a második világháborúban. 8 darab 381 mm-es lövegének a tűzereje megegyezett a Bismarckéval, sőt ágyúinak a lőtávolsága felül is múlta a Bismarckét. Egyetlen kritika a jobb páncélozhatóság és az agresszív üldöző beállítottság miatt az előfedélzeten elhelyezett két négycsövű ágyútornyot éri, ugyanis szerencsés találat esetén a hajó fő fegyverzetének a fele kieshetett volna a harcból, és azokkal hátrafelé lőni egyáltalán nem lehetett. A másodlagos fegyverzetet eredetileg 15 db 15 cm-es löveg alkotta volna, de ezt a számot végül 9 db-ra csökkentették.

A hajó farfedélzetén egy katapultot helyeztek el a hajó által szállított repülőgépek számára, valamint egy hangárt a tárolásukra és a javításukra. Ezt a Richelieu 1942-es amerikai felújítása során eltávolították és helyére 4 db, egyenként 2 db kétcsövű 40 mm-es légvédelmi gépágyúnak helyt adó lőállást szereltek fel. Ezenkívül még annyi légvédelmi löveget szereltek fel rá, hogy a világ egyik legerősebb légvédelmével rendelkező csatahajójává vált.

Harcértékét növelte még az általa elérhető maximális sebesség is: a tengeri próbáin 32 csomót mértek, és 30 csomós sebességet volt képes huzamosabb ideig tartani. Mindezt 6 db Indret kazánja és 4 db Parsons turbinája által leadott 150 000 lóerő segítségével érte el.

Hatótávolsága nem tartozott ugyan a kimagaslóan jó értékek közé, 18 csomós sebesség mellett 5000, 24 csomóval pedig 3417 tengeri mérföldet tehetett meg. A 47 548 tonnás maximális vízkiszorítású hajótest remek védettséggel bírt, a hajó 248 méteres hosszának nagy részét az ellenséges gránátoktól erős páncéllemezek védték, melyek vastagsága a vízvonalnál elérte a 387 mm-t.

A páncélfedélzetet nemkülönben erős páncéllemezek védték, melyek vastagsága a felső fedélzeten 170 mm, az alsó fedélzeten, mely a gépházakat védte, pedig 100 mm volt. A víz alatti páncélvédettsége a legjobb volt a világon: a francia mérnököknek sikerült olyan rendszert alkotniuk, mely segítségével a Richelieu és testvérhajói akár súlyos vízalatti károsodást is elviselhettek volna komoly probléma nélkül.

Richelieu
 

A Richelieu Franciaország bukásakor elmenekült Dakar kikötőjébe, ám ekkor még csak 95%-ban készült el. Sérülés nélkül megúszott egy szövetséges-szabad francia közös támadást, majd angol repülőgépek torpedótalálataitól sérült meg.

A szövetségesek 1942-es észak-afrikai partraszállása után New York-ba küldték átalakításra, majd 1944–45-ben a szövetségesek keleti flottájában teljesített szolgálatot. A háború után Indokínában szolgált a franciák ottani háborúsága alatt.

Jean Bart
 

A Jean Bart csak a háború vége után készült el végleg, majd 1971-ben küldték a hajóbontóba.


Hajótípus:      Csatahajó
Üzemeltető     Francia Haditengerészet
Általános jellemzők
Vízkiszorítás:    48 950 t
Hossz:                   248 m
Szélesség:               35 m
Árbocmagasság:     33,14 m
Merülés:                   9,6 m
Hajtómű:    6 db Indret kazán és 4 db Parsons gőzturbina 150 000 LE
Sebesség:    32 csomó (59 km/h)
Hatótávolság:    14 207 km 20 csomós (37 km/h) sebesség mellett
                            5891 km 30 csomós (56 km/h) sebesség mellett
Fegyverzet:    8 db 380 mm-es ágyú (2 × 4)
                        9 db 152 mm-es légvédelmi ágyú (3 × 3)
                      24 db 100 mm-es légvédelmi ágyú (12 × 2)
                      28 db 57 mm-es légvédelmi ágyú (14 × 2)
                        8 db 40 mm-es légvédelmi ágyú
                      20 db 20 mm-es légvédelmi ágyú
Páncélzat:    Övpáncél - 330 mm
Fedélzet: 40-150 mm
Legénység:    1280 fő

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      forrás: Wikipédia

                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer