Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

Yamato-osztály

A yamato-osztály (大和型戦艦, Jamatogata szenkan, „Yamato-osztályú hadihajók”) egységei a valaha épült legnagyobb, legnehezebb és legnagyobb tűzerővel rendelkező csatahajók. Maximális terheléssel vízkiszorításuk elérte a 72 800 tonnát. Csak erre a hajóosztályra építettek 460 mm-es hajóágyúkat, mellyek képesek voltak 1360 kilogrammos gránátjaikat 42 km-re kilőni. A többi haditengerészet által használt legnagyobb hajóágyúk 406 mm-esek, vagy annál kisebb űrméretűek voltak.

Eredetileg öt hajót terveztek, de végül a harmadikat a Sinanót repülőgép-hordozónak építették meg, a negyediket nem fejezték be, míg az ötödik építését meg sem kezdték. A Jamato és testvérhajója, a Musashi összeszerelése a legnagyobb titokban történt.


Yamato


A világ legnagyobb csatahajója: a Yamato

Yamato1945. április 7-én az amerikaiak megtámadták a világ legnagyobb csatahajóját, a japán Yamatót, amely a tengerfenék mélyére süllyedt. Az először 1940-ben vízre bocsátott Yamatót a japánok csodafegyverként tartották számon.
A japánok 1937-ben szuper csatahajók kifejlesztésén kezdtek el dolgozni. A haditengerészet hajógyárában négy hajó építésébe fogtak, melyből csak 3 készült el. A Yamato, a Musashi és a Shinano nevekre keresztelt hajókkal azonban sikerült felvenniük a versenyt az amerikai flottával szemben. Az új hajók között is a négy éven át készülő Yamato volt a legtökéletesebb, és az adottságaival a világ legerősebb és legnagyobb csatahajójaként tartották számon.
A számtalan tökéletes technikai és formai újításon átesett Yamato a Midway-szigeteknél is vezérhajóként vonult fel és sértetlen maradt. Az első komolyabb sérülését 1943 decemberében szerezte, amikor az amerikai Skate tengeralattjáró megtorpedózta. A helyreállított hajó alig egy év múlva újabb károkat szenvedett el, de ez is orvosolható volt.
1945. április 7-én az Okinavába tartó csatahajót az amerikai légierő egységei több hullámban, két órán át bombázták. A Yamato olyan súlyos károkat szenvedett, hogy süllyedni kezdett. Amikor a hajó felborult, egy robbanás következtében aYamato_bombatalalat test szétszakadt.
Seiichi Ito altengernagy mellett a legénység soraiból mintegy 3060-an haltak meg a tragédiában. Összesen csak 269 embernek sikerült megmenekülnie. A japán haditengerészet szakvéleménye szerint az áldozatok magas száma két okra vezethető vissza. Egyrészt a Yamato nem volt elegendő mennyiségű mentőhajóval és mentőövvel felszerelve, másrészt a hajóról elmenekült tengerészeket a mélyen repülő amerikai gépek hosszú időn át lőtték. 
A végső csatába indulásakor a visszaútra nem hagytak üzemanyagot.

A 263 méter hosszú, 70 ezer tonnás hajó pusztulásával a japán haditengerészet egyik legnagyobb veszteségét könyvelhette el.


Musashi


Musashi-t (武蔵, むさし) 1937.márciusban rendelték meg, építését 1938. március 29-én kezdték meg Nagaszakiban, 1940. november 1-jén került vízre, 1942. augusztus 5-re készült el, majd Arima Kaoru kapitánnyal a fedélzetén csatlakozott a Jamato-hoz, a Nagato-hoz és a Mucu-hoz az első csatahajó divízióban.

1942. szeptember 3-28 között felszerelték, és megerősítették légvédelmi tüzérségét mely 12 db (6×2) 127 mm-es légvédelmi ágyúból, 36 db (12×3) 25 mm-es légvédelmi gépágyúbol és 4 db (2×2) 13,2 mm-es légvédelmi gépágyúból ált.Ezek mellett a Muszasit felszerelték egy 21-es típusú radarral is. 1943 folyamán Jamamoto Iszoroku és az egyesített flotta vezérhajója részt vett a Salamon-szigetek körüli légi hadműveletekben. 1943.május 17-én az amerikaiak Attu-szigeti ellentámadása ellen a Muszasi két könnyű repülőgép-hordozóval, kilenc torpedórombolóval és két cirkálóval futott ki, de nem találkoztak az amerikai erőkkel.
Május 23-án Jamamoto Iszoroku tengernagy maradványait szállította Japánba. Június 24-én Hirohito császár és több magas rangú tengerészeti tiszt látogatta meg. 1944. márciusában megtorpedózta a USS Tunny búvárnaszád. Kijavításával párhuzamosan légvédelmét jelentősen megnövelték, mely 12 db (6×2) 127 mm-es légvédelmi ágyúból, 130 db (32×3,34×1) 25 mm-es, és 4 db (2×2) 13,2 mm-es légvédelmi gépágyúból ált.1944 júniusában részt vett a fülöp-tengeri csatában, majd Október 24-én a Leyte-öbölnél vívott csata során amerikai repülőgépek támadtak, melyek hét óra leforgása alatt 17 bomba- és 19 torpedótalálatot értek el, 15 bomba pedig közvetlen közelében robbant. Az amerikai veszteség 30 repülőgép volt.
Musashi estére már csak alig vánszorgott, amikor 19:36-kor hirtelen átfordult, 2339 fős személyzetéből 1023-an meghaltak,a többit a japán rombolók kimentették. Soha nem harcolt repülőgépeknél nagyobb ellenféllel.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           forrás: National Geographic Online


                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer