'Navigare necesse est, vivere nonő' ('Hajózni kell, élni nem.')
Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 

Bemutatkozás
    

 
Pauer Miklós Gusztáv vagyok. Ezt a honlapot édesapám, Pauer Miklós Géza iránti szeretetem, tiszteletem és a reá való emlékezés céljából hoztam létre. A hajók szeretete és csodálata már kisgyermekkorom óta foglalkoztat. Nagy valószinűséggel annak köszönhetem eme érdeklődése- met, hogy apámat mindig érdekelték a hajózással kapcsolatos történetek és ez a gondolatvilág folyamatosan körülvett. Rengeteg könyv, video és ismeretterjesztő dokumentum került családom birtokába az évek során.
Természetesen mindezek megszerzésének csak anyagi lehetőségink szabtak határokat.
Apám gyermekkorától előszeretettel foglakozott a tengerhajózás kérdésé- vel, de igazán kiteljesedni csak nyugdijba vonulását követően tudott. Ekkor tudta valóraváltani egyik nagy álmát, hogy a nevezetes és számára kedves hajókat vászonra vihesse, melyhez édesnyámtól minden támoga- tást megkapott. Egy-egy kép megalkotása két-három havi munkájába került, de sajnos életének utolsó munkáját már nem tudta befejezni. Ez az alkotás megmarad örökre vázlatként. Azt, hogy mi minden gondolat lakozott még fejében nem tudhatom meg már sosem, mert 2004 február- jában eltávozott közülünk, hatalmas űrt hagyva maga után.
Az általa készített festményeket és rajzokat megtekintheted ITT. A képzőművészet amúgy sosem állt messze tőle, hisz ikertestvérének Gyulának - Kossuth-dijas konceptuális és performansz művész, látvány- tervező, szobrász - sikerült megvalósítani álmait, így  apám, ha nem is nemzetközi szinten, de családi körben mindig elismert tehetség volt. Az ikreknek született egy huguk is - Zsuzsanna - aki művészi kreativítását a honlapszerkesztésben próbálja megvalósítani. Gyula és Zsuzsanna hon- lapját megtaláljátok a "Barátaim" menüpontban.
Egy szó, mint száz - 1968-ban születtem. Két testvérem van, Katalin húgom (szintén fest hobbiszinten) és Zoltán öcsém.
Három gyermekem van Krisztina, Zsófia és Marcell és akinek őket köszönhetem feleségem, Krisztina.
Ezen a honlapon bemutatásra kerülnek nevezetes óceánjárok, vitorlások, tengerjárók, tengeralattjárók a maguk nagyszerűségével és nem ritkán tragédiájukkal - a teljesség igénye nélkül.
Megpróbálom összefoglalni a hajózás történetét figyelembevéve a múlt, jelen eseményeit és a jövő lehetőségeit. Forrásként használtam az interne- tet - minden leírás alján feltűntettem az éppen aktuális forrásanyagot. A lap folyamatosan bővül, ezért kérlek - ha érdekel a téma - rendszeresen látogass el hozzám. Ha véleményed van az oldalról, vagy esetleg építőjellegű kritikával szeretnél megtisztelni, akkor használd a "Vendégkönyv"-et, ha viszont személyes jellegű hozzászólásod van, melyet nem akarsz megosztani másokkal, akkor írjál email-t!
Szeretnék köszönetet mondani családomnak, hogy elviseltek azon idő alatt, míg megalkottam álmomat, továbbá Czető Roland barátomnak (vejemnek :-), mert rengeteget segített az angol nyelv területén!
Végül, de nem utolsósorban köszönet Pataki Veronika Úrhölgynek és kedves fiának, Puskás István Úrnak, akik szintén sok energiát áldoztak az angol nyelvű leírások magyarra fordítására.
Virág helyett egyedi ajándék póló, puzzle, bögre, naptár...
Az oldal böngészéséhez kívánok Neked jó szórakozást!
Ha tetszik az oldal, akkor kattints az alsó Wibiya sávban a "Tetszik" ikonra! 


                                                   

Lap tetejére
                                                   Designed by: mpauer   


free counters