Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

Preussen


1902-ben, a híres F. Laeisz hajózási társaság építette a Preußen nevű, Windjammer osztályú hajót – a nevét Poroszország után kapta - amely egy 5 árbocos vitorlás hajó volt. Osztályának azon jeles képviselője volt, melyen 5 árbocának mindegyikén 6 vitorla volt található. Egészen 2000-ig, míg átadták a Royal Clippert, ő volt az egyetlen ilyen 5 árbocos hajó, amelyet valaha építettek.

Története

A Preußen, a Joh C. Tecklenborg hajógyárban épült Geestemündében, Dr.-Ing. Hc Georg Wilhelm Claussen tervei alapján és 1902. május 7.-én indították útnak. 1902. július 31-én hagyta el a Bremerhaveni kikötőt, Boye Richard Peterson kapitány parancsnoksága alatt, aki segítette a hajó tervezését Claussennek. Az alapötlet Robert Hilgendorftól származik, aki a Laeisz hajózási társaság neves kapitánya volt és egyben parancsnoka is volt egy öt árbocos, bark típusú vitorlásnak, a Potosinak. Az első építési terveket Carl Ferdinand Laeisz álmodta meg, aki unokája volt az alapítónak, Ferdinand Laeisznek és fia CH Laeisznek . Carl Ferdinand L. korán elhunyt 48 évesen, 1900-ban, apja 1901-ben követte őt. Hivatalosan 1900 novemberében rendelték meg a hajót. A hajó megépítése olyan jól sikerült, hogy szélsőséges időjárási viszonyok között is megállta a helyét. Ilyen körülmények között 8 emberre volt szükség, hogy a 6 és fél láb magas, dupla kormánykereket irányban tudják tartani. Nagy hasznát vették a chille-i salétromkereskedelemben, mely utak során több sebességrekordot is felállított. Csodás megjelenésének, egyediségének és kiváló vitorlázási tulajdonságainak köszönhetően az emberek úgy emlegették, hogy a „Tengerek Királynőjének Királynője”. 1903-ban (Február 2. – Május 1.) egyedülálló rekordidőt hajózott Lizard Pointból, Iquiquebe 57 nap alatt. 12 alkalommal tette meg a Hamburg – Chile utat és egyszer körbevitorlázta a világot New Yorkon és Yokohamán át a Standard Oil Co. Charter járataként. Amikor megjelent New York kikötőjében, szinte mindenki látni akarta ezt az egyedülállóan lenyűgöző látványt nyújtó hajót. BR Peterson kapitányt az úton egy darabig elkísérte felesége és kisfia, de aztán leszálltak a hajóról és egy gőzösön visszatértek Hamburgba. A „csodálatos” Preußen – így hívták akkoriban a tengerészek- mindössze két kapitányt hordott a fedélzetén. Boye Richard Petersent (11 úton) és Jochim Hans Hinrich Nissent (2 úton és az utolsón). Mindkét kapitány Robert Hilgendorf tanítványa volt.1910. november 6.-án a 14. útján, amikor vegyes rakományt szállított Chillébe, egy Brit gőzös a Brighton – aki a megengedett sebességnél többel ment - összeütközött vele. A Preußen súlyosan megsérült, többek között elvesztette orr árbocát és elülső sudárvitorláját is, ezáltal lehetetlenné vált a hajó biztonságos irányítása. Többszöri sikertelen kísérlet után, hogy bevontassák, vagy bevitorlázzon a dover-i kikötőbe a hajó zátonyra futott egy novemberi viharban, a Rák öbölnél. Míg a legénységet, a rakományt és a hajó egyes berendezéseit meg tudták menteni a hajótest sajnos menthetetlennek bizonyult. A hajó 6 méter mélységben fekszik a következő koordinátákon: 51°8.02′N 1°22.17′E.

Technikai adatok

A Preußen egy acél testű hajó volt, a vízvonali hosszúsága 124 méter, a teljes hossza 132 méter és 16,4 méter széles. Vízkiszorítása 11150 tonna, hasznos szállítói kapacitása 8000 tonna. A 47 vitorlának az összterülete 6806 m2 volt. Más források szerint csak 5560 m2, de ez annak tudható be, hogy csak a négyzet alakú vitorlákat vették figyelembe. Kedvező körülmények között elérte a 20 csomós sebességet is. Kiszolgálásához 45 fős legénységre volt szükség. Az angol tengerészek úgy gondolják, hogy a Clipperek korának lezárása után ez volt a leggyorsabb vitorlás hajó a világon. Gyorsabb nővérénél, a Potosinál is.


                                                                                                                                                             forrás: Wikipédia

                                                   

Lap tetejére
    Designed by: mpauer