Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

Queen Victoria

Queen VictoriaSúly: 90.000 tonna
Hosszúság: 294 mSzélesség: 32,3 m
Épült: 2001
Kabinok száma: 1007
12 utasfedélzet, medencék, minigolf, színház, kaszinó, mozi, fitness-terem, wellness részleg, szauna, szépségszalon, üzletek, gyógyászati központ, vámmentes üzletek, bárok, éttermek, konferencia-termek, téli kert.
Egy 106 napos kis utazást már 4.000.000,- Ft-tól el lehet érni… 

A Viktória királynő nevére keresztelt hajó december 10-én indult első útjára az angliai Southampton kikötőjéből. Az esemény díszvendége Erzsébet királynő volt,és mintegy 2000 VIP meghívott vett részt a ceremónián.
Queen Victoria a 12 emeletes luxus!!
A luxushajó először Észak-Európa felé vette az irányt: a southamptoni kikötő elhagyása után a luxusóriás Amszterdamba, Koppenhágába, Oslóba úszott,, onnan Hamburg érintésével fordult vissza a brit kikötőbe.
A luxushajó külső jegyeit tekintve hű maradt a Cunard klasszikus vonalaihoz: az 1837 és 1901 között uralkodó Viktória királynőről elnevezett luxusóriás hagyományosan fekete, piros és fehér színű.
A fedélzeten kapott helyet a Cunard-múzeum, melyhez a cég egy koloniál stílusú, kétszintes könyvtárat, illetve egy télikertet is tervezett. A kabinok közel kilencven százaléka a tengerre néz.
A Queen Victoria vízre bocsátásával a Cunard három királynői hajója egyszerre szelheti a habokat.
A luxusutak olyannyira népszerűek, hogy a Cunard újabb hajót épít a felső kategóriás luxusutazások szerelmeseinek. A Queen Elizabeth Olaszországban fog elkészülni, Fincantieri műhelyében, és a tervek szerint 2010-re lesz kész. A 700 millQueen Victoriaió dollárba (123,4 milliárd forint) kerülő hajóóriás 2092 utas szállítására lesz alkalmas. 

A Cunardot feltehetően a viszonylag könnyű megvalósíthatóság buzdította a Queen Victoria megépítésére. A vállalat ezzel a hajóval ugyanis nem akart újabb rekordokat döntögetni, "mindössze" a felső kategóriás luxusutazások szerelmeseinek szándékozott még egy hajót építeni. A Queen Victoria némileg kisebb a Queen Mary 2-nél, de luxus tekintetében semmiképp sem jelentéktelenebb. Az elkészült luxusóriás 294 méter hosszú (szemben a Queen Mary 2 345 méterével), ezzel pedig fél méterrel előzte meg a harmadik királynőt, a Queen Elizabeth 2-t. Szélessége kilenc méterrel marad el a QM2 mögött, de megegyezik a szintén 32 méteres QE2-ével. 

Az új hajó megtartotta a Cunard klasszikus vonalvezetését. Az 1837 és 1901 között uralkodó Viktória királynőről elnevezett luxusóriás hagyományosan fekete, piros és fehér színt kapott. A Queen Victoriában az építők nagyobb hangsúlyt fektettek a régi korok ízlésvilágára és lakosztályok aránya is nagyobb, mint a QM2 esetében.

                                                                                                                                                            

                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer