Titanic--Lusitania--QM2--Santa Maria--Bismarck--Deutschland--Normandie--Olympic--Bounty--Mary Rose--Brittanic--Andrea Doria--Mayflower
 
                                                    

SS France


Az SS France, egy francia óceánjáró volt, mely Compagnie Générale Transatlantique színeiben szelte a habokat. A 20. század fordulóján elsősorban brit és német óceánjárók uralták az észak-atlanti vizeket, melyek nem csak a nagy számú bevándorló szállítását oldották meg, hanem a társadalmi elit képviselői is szívesen részt vettek egy-egy ilyen utazáson. Röviddel azután, hogy a Cunard két luxus óceánjárója (Mauretania és Lusitania) elindult első útjára,  a francia társaság igazgatósága is úgy gondolta, hogy beszáll a hajózási versenybe.

Építés

1909 februárjában kezdték el építeni és a franciák valóságos mérnöki csodának tartották. A franciák addigi hajóihoz képes kétszer akkora méretű volt, és ez a hajó volt az első négy hajócsavarral és négy kéménnyel megépített óceánjáró, melyet a Parson féle gőzturbinákkal szereltek. A motorok kisebbek voltak, mint a hagyományos dugattyús motorok és teljesítményük megközelítette a 45000 lóerőt, mellyel a hajó 25 csomós sebességgel tudott utazni. 1910. szeptember 10.-én indult első útjára a Loire folyón. Az elkövetkező néhány hónapban elvégezték a hajón az utolsó simításokat. 1912-ben befejezték a hajó építését és áprilisban elindult első útjára, megteremtve ezzel egy új felsőkategóriás szintet a sebesség, a luxus, és a szolgáltatások körében, melyekkel hamar közkedvelté vált a társadalmi elit számára. Megdöbbentő 23769 tonnájával mégis, csak a fele súlya volt a legújabb brit óceánjáróknak, de ha el is maradt súlyában, azt gazdagságával és fényűző megoldásaival kompenzálta. XIV. Lajcsi stílusában volt díszítve a hajó, és ezzel inkább hasonlított egy versailles-i úszó palotához, mint bármely hajóhoz a francia flottában. A franciák büszkék voltak új nagy teljesítményű gőzösükre, de sajnos ez a hajó sem volt gond nélküli. A motorok által keltett zavaró vibrációk és még a nyugodt tengeren való manőverezés is problémákat jelentettek. Néhány út után kivonták a forgalomból, hogy ezt a két komoly hibajelenséget orvosolhassák. Az Észak-Írországban található Harland and Wolff hajógyárban kezdték el a javításokat. Megnövelték a ballasztvíz térfogatát és új hajócsavarokat kapott, hogy csökkentsék a hajótest vibrálását, ezen munkálatokkal meg is oldódtak a felmerült problémák. 23,5 csomós sebességével õ volt a leggyorsabb hajó a Mauretania és a Lusitania után.

Az I. Világháború

Az első világháború 1914-es kitörésekor a Francia Haditengerészet rá tette kezét a France-ra és felfegyverzett segédcirkálóként szolgált „France IV.” néven. Azonban cirkálóként rövid életűnek bizonyult, túlságosan nagy mérete és üzemanyag fogyasztása miatt. Ezért átminősítették csapatszállító hajóvá és 1916-ban fehér színűre festve kórházhajóként üzemelt a Dardanelláknál, a Britanniccal és az Aquitania-val (klikk a leíráshoz) együtt. A Britannic 1916-os elsüllyesztése után, még nagyobb szükség volt kórházhajóként a tevékenységére, azonban AZ Egyesült Állatok 1917-es hadba lépését követően ismét csapatszállító hajó lett és amerikai katonák ezreit szállította az európai kontinensre. 1918-ban egy, a motortérben bekövetkezett robbanás miatt, mely kilenc matróz halálát okozta, szükségessé vált egy nagyobb horderejű javítás.

Az 1920-as évek

1919 márciusában visszakerült a francia hajózási társaság tulajdonába, nevét visszamódosították, habár továbbra is amerikai katonákat szállított, de már az új világba. 1921-ben átadta a zászlóshajó címet az újabb és nagyobb Paris (klikk a leíráshoz) nevű óceánjárónak, de továbbra is forgalomba maradt és közkedvelt volt a francia elit köreiben. Mivel az utasok nagytöbbsége a gazdagok közül került ki, ezért 1924-tõl a hajón már csak első osztályú kabinok voltak találhatóak. Az átalakítás során a széntüzelésű kazánokat olajtüzelésűvé módosították, így a hajó kisebb személyzettel tudott működni. 1927-ig minden útja problémamentes volt. Az új luxuskategóriás Ile De France (klikk a leíráshoz) megépítésével a France át lett minősítve hétköznapi utasszállítóvá.

A nagy gazdasági világválság és a leselejtezés

A nagy gazdasági világválság következményeképp megpecsételődött az óceánjáró sorsa. Az általa, éveken át szállított milliomosok tönkre mentek és ez mély sebet ejtett a transzatlanti utazások terén. A France egyre több időt töltött a kikötőben, míg végül 1932-ben kivonták a szolgálatból. Egészen 1933 januárjáig gazdátlanul horgonyzott a Le Havre kikötőjében, mikor is egy éjjeli őr tüzet vélt felfedezni a hajón. A gyors reagálás ellenére  a tűz rengeteg kisebb kárt okozott. Az újabbnál újabb hajók építése teljesen háttérbe szorította ezt a hajót és a francia hajózási társaság úgy döntött, hogy 21 éves szolgálat után leselejtezik. 1935. április 15.-én saját erejéből elindult utolsó útjára a Le Havre mellett található dunkirk-I hajóbontóba.

                                                                                                                                                             forrás: Wikipédia

                                                   

Lap tetejére
                 Designed by: mpauer